De Oude Bus

OudeBus_93x83IMG_7256

De Crown Clark heeft jaren dienst gedaan als schoolbus in Amerika. Er waren 53 zitplaatsen en elke dag haalde ze kinderen op om hen vervolgens naar school te brengen. Achterop de bus stond; Stop When Red Light Flash! Dit om er voor te zorgen dat als de rode knipperlichten knipperde, iedereen ook zou stoppen. Ze zijn begonnen in de jaren 50 met dit type bus en mijn bus komt uit 1969.

Vervolgens is de bus naar Nederland gehaald om uiteindelijk een rol te gaan spelen in een heftige oorlogsfilm. (outside the law) In deze Frans-Belgische film word de bus compleet kapot geschoten.

Daarna is de bus opgekocht door een Fries uit Akkrum die er een camper van wilde bouwen. Daar is het echter nooit van gekomen.

Ik vond de bus op marktplaats en werd meteen verliefd. Een keer zien en ik wist dat ik mijn plannen met deze bus kon gaan realiseren. Een bar, filmhuis, poppenkast, lounge en een DJ op het dak. Alles is mogelijk met deze oude krachtpatser!

We hebben een enorme klus gehad aan het schuren en alle andere voorbereidingen die nodig waren voordat de bus door Ad Verhagen gespoten kon gaan worden. Maar van het allereerste begin is de bus een groot avontuur! Ze krijgt steeds meer de uitstraling die ik voor ogen heb en steeds meer busvrienden verbinden zich aan Het Rijdend Avontuur! On the road!

 

 

 

 

 

 

Op het filmpje is te zien hoe de bus begint aan een nieuw hoofdstuk en haar eerste rit maakt voor Het Rijdend Avontuur.